Thursday, October 27, 2011

Valberedning för Allenex AB inför årsstämman 2012


I enlighet med beslut vid Allenex AB (publ) årsstämma den 10 maj 2011 skall ledamöterna i valberedningen inför årsstämman 2012 utses genom att styrelsens ordförande kontaktar de tre största aktieägarna i bolaget och ber dem utse en representant vardera för att jämte styrelsens ordförande utgöra valberedning. Valberedningen utser sedan inom sig ordförande.


De tre största ägarna utgjordes, per den 30 september 2011, av Mohammed Al Amoudi, FastPartner AB (publ) och Mannersons Fastighets AB.

Valberedningen inför årsstämman 2012 kommer utgöras av följande personer:
Oscar Ahlgren, Mohammed Al Amoudi
Anders Keller, FastPartner AB (publ)
Gustaf Mannerson, Mannersons Fastighets AB
Monica Caneman, Styrelseordförande Allenex AB (publ)

Ledamöterna i valberedningen representerar tillsammans cirka 45 procent av aktierna i bolaget sett till den 30 september 2011 och före den emission som nu håller på att avslutas. Valberedningen har utsett Anders Keller till ordförande och han kommer att leda valberedningens arbete.

Valberedningen har till uppgift att arbeta fram förslag i nedanstående frågor att föreläggas årsstämman 2012 för beslut:

  • förslag till styrelsemedlemmar
  • förslag till styrelseordförande
  • förslag till styrelsearvoden till icke anställda styrelseledamöter med uppdelningen mellan ordförande och övriga ledamöter i styrelsen samt ersättning för utskottsarbete
  • förslag till revisor
  • förslag till revisorsarvode
  • förslag till ordförande på årsstämman och
  • förslag till riktlinjer för valberedningen inför årsstämman 2012

Aktieägare som önskar lämna förslag till Allenex valberedning kan göra det via e-post till: okee.williams@allenex.se eller med brev till adressen: Allenex AB, Att: Valberedningen,
Box 122 83, 102 27 Stockholm.

Årsstämman för Allenex AB kommer att hållas torsdagen den 3 maj 2012 i Stockholm.

Allenex AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 24 oktober 2011, kl.18:00.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Karlsson, VD, tel: 070-91 800 10, e-post: anders.karlsson@allenex.se
Okee Williams Portfolio & IR Manager, tel: 070-600 5364, e-post:okee.williams@allenex.se

För mer information om Allenex besök www.allenex.se

Allenex är ett life science bolag som utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer högkvalitativa produkter och tjänster som möjliggör säkrare transplantationer med bättre resultat. Allenex är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under Small Cap-bolag (ticker: ALNX).

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...