Wednesday, November 16, 2011

Delårsrapport januari - september 2011

För tredje kvartalet juli - september

  • Nettoomsättningen för kvartalet blev 26,3 (19,1) Mkr, motsvarande en ökning på 37,7 procent. I kvartalet ingick hela försäljningen från Olerup GmbH som från och med den första juni är en del av koncernen.
  • Rörelseresultatet (EBIT) för kvartalet blev -0,2 (-8,0) Mkr.
  • Resultatet efter skatt uppgick till -59,3 (-8,4) Mkr. Resultatet har belastats med nedvärdering av värdet för intressebolagen med 56,2 Mkr för kvartalet.
  • Resultatet per aktie för såväl före som efter utspädning var -3,47 (-0,42) kr.

För perioden januari - september

  • Nettoomsättningen för perioden blev 71,2 (60,6) Mkr, motsvarande en ökning på 17,5 procent.
  • Rörelseresultatet (EBIT) för perioden uppgick till -12,1 (-4,1) Mkr. Kostnader av engångskaraktär om ca 7 Mkr har belastat resultatet för perioden.
  • Resultatet efter skatt för perioden uppgick till -432,9 (-8,4) Mkr. Resultatet har belastats med nedvärdering av värdet för intressebolagen med 413,9 Mkr, varav 56,2 Mkr togs under tredje kvartalet.
  • Resultatet per aktie för årets första nio månader såväl före som efter utspädning var -25,09 (-0,33) kr.
  • Eget kapital per aktie var 9,00 (33,54) kr.
  • Soliditeten uppgick till 36 (68) procent.

Väsentliga händelser under tredje kvartalet

  • Styrelsen beslutade den 20 september att genomföra en garanterad nyemission i Allenex om högst 154,7 Mkr med företrädesrätt för befintliga aktieägare.
  • Allenex presenterade i samband med emissionsbeslutet långsiktiga finansiella mål för koncernen.
  • I augusti blev det klart att Allenex avyttrar innehaven i NovaHep AB och Recopharma AB.
  • I juli lämnade Olle Olerup sin position som VD för Allenex dotterbolag Olerup SSP AB.

Väsentliga händelser efter rapportperiodens utgång

  • Nyemissionen i Allenex genomfördes under perioden 30 september - 21 oktober vilket innebar att bolaget tillförts likvida medel om cirka 108,6 Mkr före emissionskostnader. Därutöver minskades Allenex konvertibellån (KV1) med 44,1 Mkr genom kvittning mot aktier.
  • I samband med att emissionen i Allenex avslutades meddelades att Allenex två största ägare Mohammed Al Amoudi och FastPartner AB (publ) hade tecknat nya aktier motsvarande sin andel i emissionen och därutöver tecknat ytterligare aktier i enlighet med garantiåtaganden. Därigenom har deras respektive ägande nått över 30 procent av aktierna och rösterna i Allenex vilket utgör gränsen för budplikt på Allenex.
  • I oktober erhöll AbSorber patentskydd i USA för det diagnostiska transplantationskorstestet XM-ONE®.
  • På det årliga ASHI-mötet (The American Society for Histocompatibility and Immunogenetics) som hölls i mitten av oktober i New Orleans presenterade Allenex för första gången under det nya företagsnamnet sin kompletta produktportfölj inom transplantation.

VD Anders Karlssons kommentar till tredje kvartalet 2011:
”Det ordentligt förbättrade rörelseresultatet för tredje kvartalet är en bra indikation på vad vi som en koncern kan leverera. Framför allt är det försäljningen i Nordamerika som visar på en fortsatt stark tillväxt, men även i Europa växer vi stadigt. Vi börjar nu se att våra investeringar i egna säljkanaler under de senaste åren ger avkastning. I mitten av oktober medverkade vi på det årliga vävnadstypningsmötet, ASHI, i New Orleans, USA, där vi fick mycket bra respons från våra kunder. Vi har på kort tid byggt upp ett gott renommé på denna nordamerikanska marknad och vi tar nu kontinuerligt marknadsandelar för våra befintliga produkter. Vi har under kvartalet fortsatt arbetet med att effektivisera verksamheten och har etablerat en gemensam operativ organisation för hela transplantationsverksamheten. Vi kommer även framöver se väsentligt sänkta kostnader i form av synergier och rationaliseringar som ett resultat av renodling av verksamheten”.

Allenex AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 16 november 2011, kl.13:00.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Karlsson, VD Allenex tel: 070-91 800 10 , e-post: anders.karlsson@allenex.se
Okee Williams Portfolio & IR Manager Allenex tel: 070-600 5364 , e-post: okee.williams@allenex.se

För mer information om Allenex besök www.allenex.se

Allenex är ett life sciene-bolag som utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer högkvalitativa produkter och tjänster som möjliggör säkrare transplantationer med bättre resultat. Allenex är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under Small Cap-bolag (ticker: ALNX). Sammanlagt arbetade 59 personer inom Allenex-koncernen vid periodens utgång.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...